Geri Dönüşüm Hatları Balya Presler

Geri Dönüşüm Hatları Balya Presler

Geri Dönüşüm Hatları Balya Presler

Geri Dönüşüm Hatları Balya Presler;Doğanın korunması, doğal kaynak sıkıntılarının önüne geçilmesi ve milyonlarca kişiye iş sağlaması ile geri dönüşüm sektörü en önemli iş kollarımız arasında yer almaktadır. Peki geri dönüşüm sektöründe ne yapılmaktadır? Geri dönüşüm sektörünün asıl amacı kullanılmış ve atık haline getirilmiş maddelerin işlemlerden geçirilerek tekrar kullanıma müsait hale getirilmesidir. Bu süreç meşakkatli ve dikkat isteyen uzun bir süreçtir. Atıkların toplanmasından yeniden üretime sokulmaları için fabrikalara verilmesine kadar geçen bütün süreci geri dönüşüm süreci olarak adlandırabiliriz. Tabi ki de bu sürecin en önemli kısımları geri dönüşüm fabrikalarının içerisinde geçen, maddelerin işlem gördükleri evrelerdir. İşlem gördükleri bu meşakkatli süreci ise geri dönüşüm hatları denilen, sektörde kullanılan bütün makinaların parmağının olduğu bir bantta geçirirler. 

Geri Dönüşüm Hatlarının Görevleri 

Geri dönüşüm hattına sokulan atıklar (bu atıklar çoğunluk ile petrol tabanlı ürünlerdir) her biri birbirinden önemli farklı işlemlere maruz kalırlar. Bu işlemleri saymamız gerekirse ayrıştırılma, yıkanma, temizlenme, kurulanma, parçalanma, ısıl veya fiziksel işlem ile eritilme son olarak da istenmesi durumunda toz haline getirilmesi diyebiliriz. Atıklar kategorilerine göre ayrılıp geri dönüşüm hatlarına sokulduğunda ise o atık için geri dönüşüm evresi başlamış demektir. O evre ise şu şekilde ilerler. 

Atıklar geri dönüşüm hattında ilk olarak yıkama ayrıştırma sistemleri, separatörler ve santrifüj separatörler ile tanışırlar. Bu aşamada gerek su kazanlarında pisliklerden arınırlar gerek ise separatörler içerisinde güçlü su kanalları veya merkezkaç kuvveti ile kum, çamur gibi kirletici maddelerden ayrılırlar. Sıradaki aşamada ise yıkanmış ve dezenfekte edilmiş atıkların kurulanması vardır. Kurulanma aşamasında ise konik presler ve aglomer makinaları gibi makinalar kullanılabilir. Yıkanıp kurulanan makinaların diğer makinalara geçip ısıl ve fiziksel işlemler görmesi için ise bazen daha küçük boyutlara getirilmesi gerekilebilmektedir. Bu durumlarda plastik kırma makinaları, tek shaftlı ve çift shaftlı shredderlar yani öğütücüler kullanılır. Uygun boyutlara getirildikten sonra aglomer makinaları ve granül makinaları gibi makinaların yardımı ile de tekrar kullanım için uygun hale getirilirler. Atığın hangi sektörde kullanılacağına bağlı olarak da ekstra olarak plastik mikronize makinası kullanılıp, atıklar toz haline getirilebilir.