Balya Pres Sistemi Türleri
Balya Pres Sistemi Türleri;Dünya’da çevreciliğin ve tekrar kullanılabilirliğin öneminin artması sayesinde, geri dönüşüm sektörü de her gün daha da artan bir hızla büyümektedir. Ama insanoğlunun atık seviyesine geri dönüşüm sektörünün çalışma hızı yetememekte. Bu ise her geçen gün geri dönüşüm tesislerinde işleme girmeye bekleyen atıkların artması anlamına geliyor. Balya pres sistemleri ise geri dönüşüme tam bu alanda yardımcı olup büyük bir sorunu çözüyorlar.
Balya presleme makineleri içlerine insan eli veya otomatik sistemle doldurulan katı atıkları hidroliklerinden aldıkları basınç gücü ile daha az yer kaplayan, daha efektif küp şekillerine sokuyor. Sokulduktan sonra ise bu katı atık küpleri, atığın türüne ve büyüklüğüne göre ya plastik bağlama ya da çelik halatlar ile bağlanıyor. Peki bu yararlı işlemi yapan balya pres sistemleri kaça ayrılıyor, kaç tür balya pres makinası var?
Kaç Tür Balya Pres Makinesi Var?
Geri dönüşüm sektöründe çok önemli bir yere sahip balya pres makinaları, sektör de satışa sunulurken iki ye ayrılır. Yatay balya pres makinaları ve dikey balya pres makinaları. Bir balya pres makinası almaya karar verildiğinde yatay ve dikey seçimi, her ay yapacağınız pres hacminize ve pres makinalarınızı koyacağınız alana göre verilmelidir. Yatay ve dikey balya pres makinaları ise kendi içlerinde, hidroliklerinin sağladığı basınç türüne göre ayrılıp, iki haneli basınçlardan yüzlerce ton basınca kadar değişebilirler. Veya tek seferde kaç kilo katı atığı basınçla balya presleyebildiklerine göre yüzlerce kilo hacimlerinden, tona ulaşabilen hacimlerine göre ayrılırlar.
Balya pres sistemleriyle hangi tür katı atıkları işleyebildiğiniz sorusunun cevabı ise piyasada genellikle işlenen her tür katı atıktır. Karton, kağıt, plastik gibi bilindik atık türlerinden elyaf, pamuk, yün, çuval gibi karşılaşılabilen her tür katı atık bu sistemlerde işlenilebilir. Atık sıvı veya basınç uygulandığında çok daha küçük parçalara bölünebilen bir madde değil ise balya pres makinanızda gönül rahatlığıyla işleyebilirsiniz.
Preslenmiş katı atıklar daha kolay nakledilebilir, daha kolay depolanabilir ve yeri geldiğinde ise çok daha kolay şekilde işlenebilirler.